Allurion maagballon

Effectief afvallen gaat een stuk makkelijker met een Allurion maagballon. Voor deze ballon is geen operatie nodig en de ballon verdwijnt vanzelf na zestien weken. Wij begeleiden u een jaar lang, voor de beste kans op een blijvend lager gewicht. Lees hier alles over de maagballon.

Stap 1: een intake met een arts

Stap 2: het inslikken van de maagballon (zonder operatie)

Stap 3: 10-15 kilo gewichtsverlies in 16 weken*

Stap 4: 12 maanden leefstijlcoaching voor blijvend resultaat

Geen wachttijd

Voor de maagballon geldt momenteel geen wachttijd. Wij zijn niet afhankelijk van de reguliere zorg en hebben dus niet te maken met de wachttijden die daar gelden. Vanaf het moment van de intake kunt u bij ons vaak al binnen twee weken starten met het traject.

Hoe werkt de maagballon?

Het principe van de maagballon is eenvoudig: u heeft minder hongergevoel en zult daardoor minder eten. U zult hierdoor tussen de 10-15% van uw lichaamsgewicht kwijtraken*. Hierna gaat u met onze medisch professionals en leefstijlcoaches aan de slag om uw leefstijl aan te passen en ook op termijn op gewicht te blijven. 

In bovenstaande afbeelding ziet u in het eerste plaatje de normale situatie van uw maag, zonder maagballon. In het laatste plaatje ziet u uw maag met maagballon: dan is er simpelweg minder ruimte voor voedsel in uw maag.

*Zie publicatie: Jamal MH et al. The Safety and Efficacy of Procedureless Gastric Balloon: a Study Examining the Effect of Elipse Intragastric Balloon Safety, Short and Medium Term Effects on Weight Loss with 1-Year Follow-Up Post-removal. Obes Surg. 2019 Apr;29(4):1236-1241.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de maagballon?

Om in aanmerking te komen voor een Allurion maagballon moet u aan een aantal criteria voldoen:

  • U heeft een BMI van 27 of meer
  • U bent minimaal 18 jaar
  • U bent niet zwanger
  • U heeft geen operatie gehad aan uw maag of darmen
  • U heeft geen problemen met slikken

Geen dieetbeperkingen

Na goedkeuring van de arts zijn er in principe geen dieetbeperkingen bij het programma. Wel zal u veel sneller een vol gevoel hebben. Voor maximaal gewichtsverlies en comfort zal de voedingsdeskundige dieet- en leefstijladviezen geven.

Maagballon plaatsen

De doorslikbare Allurion maagballon wordt ingebracht via de mond en, eenmaal in de maag, gevuld met 550ml vloeistof. Bij inslikken heeft de ballon het formaat van een pil. De maagballon blijft hier vervolgens 16 weken zitten. Het verwijderen van de maagballon van is eenvoudig: na de periode van circa 16 weken loopt de ballon leeg en verlaat deze via de normale weg (ontlasting) het lichaam.

De Allurion maagballon heeft twee unieke voordelen:

  • Er is geen endoscopie (kijkoperatie), verdoving of operatie nodig
  • De ballon verlaat na 16 weken het lichaam via de natuurlijke weg. Daarnaast geeft de maagballon een constant gevoel van verzadiging, waardoor gebruikers minder kunnen eten, zonder het hongergevoel waarmee de meeste diëten gepaard gaan.

Andreas Niessl is één van onze ervaren leefstijlcoaches

 

Resultaten versterkt door individuele begeleiding

De tijdelijke maagballon is een enorm hulpmiddel om gewicht te verliezen, maar een aangepaste leefstijl is minstens zo belangrijk om ook op de lange termijn goed resultaat te zien (en te behouden). Daarom wordt u een jaar lang ondersteund door een leefstijlcoach.

De focus in ons programma ligt op de verschillende factoren die van invloed zijn op uw gewicht. Uw behandeling is dan ook altijd maatwerk. Zo zorgen we ervoor dat u uw leefstijl makkelijker aan kunt passen. Dankzij dit programma is de kans op een blijvend resultaat groter.

 

Ervaringen

“Ik wilde niet wéér (alleen) een diëtist. Wat mij aan de Allurion maagballon aansprak, was dat er geen narcose bij de behandeling komt kijken.” Vertelt Marieke, die met een maagballon 16 kilo afviel.

Marieke van Dijk, maagballon

Lees meer

"Ik voel me veel beter, ben drie kledingmaten kwijt en kan weer mooie kleren aan. Natuurlijk moet je ook zelf je best doen," vertelt Peter van der Ree, die een maagballon en medicatie heeft gebruikt.

Peter van der Ree, maagballon en medicatie

Lees meer

Debbie Tans heeft haar gewoonten kunnen veranderen met behulp van een maagballon: "Ik ben supergemotiveerd en wil nu ook echt de 20 kilo halen."

Debbie Tans, maagballon

Lees meer

Tarief

Allurion maagballon kost circa €4.199,--

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Lees meer over kosten en vergoedingen

Betalen in termijnen

U kunt uw behandelingen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in termijnen betalen. Daartoe werken wij samen met Cosmetic Finance.

Weegschaal met Bluetooth

Tijdens de behandeling beschikt u over een Allurion weegschaal die via Bluetooth met een smartphone verbonden kan worden, zodat resultaten eenvoudig terug te koppelen zijn aan ons zorgteam.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de maagballon of onze andere behandelingen? Download de brochure.

Veelgestelde vragen

Over de maagballon

De behandeling is in te delen in drie fasen: de intake, de plaatsing en de ondersteuning in het veranderen van uw leefstijl. 

Lees meer

Ja, u krijgt een maagbeschermer en voor de ingreep een capsule tegen misselijkheid.

Lees meer

Waar een operatieve maagbehandeling een blijvende behandeling is van (morbide) obesitas, is de Allurion maagballon is een tijdelijk hulpmiddel bij gewichtsverlies.

Het zijn twee verschillende manieren van gewichtsverlies. 

Lees meer

De maagballon is met veel succes al in o.a. de Verenigde Staten, Europa en het Midden Oosten in gebruik. Er zijn inmiddels meer dan 15.000 van deze ballonnen geplaatst. In Nederland is de NOK de eerste die deze specifieke ballon aanbied.

Meer vragen