Wij kunnen u medicatie voorschrijven als hulpmiddel bij het verliezen van gewicht. Dit middel is vergelijkbaar met de natuurlijke stof GLP-1 dat vrijkomt uit de darmen na een maaltijd. Het werkt in op het deel in de hersenen, dat uw eetlust regelt en het zorgt voor een voldaan en minder hongerig gevoel. Het helpt u om kleinere porties te eten en uw lichaamsgewicht te verlagen.

Behandeling met medicatie is een hulpmiddel bij het afvallen. De uiteindelijke hoeveelheid gewichtsverlies is afhankelijk van de mate waarin u uw leefstijl zal kunnen aanpassen. Tijdens dit behandeltraject wordt u 12 maanden lang begeleid door een leefstijlcoach, die nauw samenwerkt met een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit een diëtist, psycholoog, arts, bewegingsdeskundige en een zorgcoördinator. De focus ligt op de verschillende factoren die van invloed zijn op uw gewicht. Samen bespreekt u waar u aan wilt werken. Alle consulten hebben een coachend karakter.

Gemiddeld zult u zo’n 8-10 kg afvallen in een periode van 6 maanden.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor behandeling moet u aan een aantal criteria voldoen:

  • U heeft een BMI (= body mass index) van minimaal 30 óf een BMI van minimaal 27 in combinatie met gezondheidsklachten die door het overgewicht worden veroorzaakt
  • U bent minimaal 18 jaar en niet ouder dan 75 jaar
  • U bent niet zwanger

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang die mogelijk een belemmering kunnen zijn. Deze worden met u tijdens een uitgebreide screening in kaart gebracht, voordat u samen met het behandelteam beslist of u gaat starten met deze behandeling.

Tarieven

Circa €1.700,- voor de behandeling + €150,- per maand voor medicatie

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Betalen in termijnen

U kunt uw behandelingen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in termijnen betalen. Daartoe werken wij samen met Cosmetic Finance.

Cosmetic Finance is als intermediair gespecialiseerd in medische en/of cosmetische financieringen. U komt al in aanmerking voor financiering vanaf €500,-. Klik hier om direct vrijblijvend een aanvraag in te dienen. Er wordt dan binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Meer informatie vindt u op www.cosmeticfinance.nl.

Risico's & complicaties

De volgende bijwerkingen zijn bekend: misselijkheid, braken, obstipatie, diarree, hoofdpijn, vermoeidheid, dyspepsie. Deze bijwerkingen verdwijnen na een paar dagen of weken. Tijdens het gebruik van de medicatie is er een verhoogde kans op ontsteking van de alvleesklier en galblaas (risico beide 0.1 – 1%).