Afvallen met medicatie? Wij kunnen u medicatie voorschrijven als hulpmiddel bij het verliezen van gewicht. Dit middel is vergelijkbaar met de natuurlijke stof GLP-1 dat vrijkomt uit de darmen na een maaltijd. Het werkt in op het deel in de hersenen, dat uw eetlust regelt en het zorgt voor een voldaan en minder hongerig gevoel. Het helpt u om kleinere porties te eten en uw lichaamsgewicht te verlagen.

Afvallen met injecties 

Behandeling met medicatie is een hulpmiddel bij het afvallen. Een afslank injectie klinkt heftig, maar feitelijk hebben we het hier over kleine prikjes. De uiteindelijke hoeveelheid gewichtsverlies die u kunt realiseren is afhankelijk van de mate waarin u uw leefstijl zal kunnen aanpassen. Tijdens dit behandeltraject wordt u 12 maanden lang begeleid door een leefstijlcoach, die nauw samenwerkt met een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit een diëtist, psycholoog, arts, bewegingsdeskundige en een zorgcoördinator. De focus ligt op de verschillende factoren die van invloed zijn op uw gewicht. Samen bespreekt u waar u aan wilt werken. Alle consulten hebben een coachend karakter.

De hoeveelheid gewichtsverlies bij het afvallen met injecties is afhankelijk van de mate waarin u uw leefstijl zult kunnen aanpassen. Gemiddeld zult u zo’n 8-12% van uw lichaamsgewicht kwijtraken in een periode van 6 maanden*.

*Zie publicatie. Obes Sci Pract. 2017; 3(1): 3–14.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor behandeling met deze medicatie voor afvallen moet u aan een aantal criteria voldoen:

  • U heeft een BMI (= body mass index) van minimaal 30 óf een BMI van minimaal 27 in combinatie met gezondheidsklachten die door het overgewicht worden veroorzaakt
  • U bent minimaal 18 jaar en niet ouder dan 75 jaar
  • U bent niet zwanger

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang die mogelijk een belemmering kunnen zijn. Deze worden met u tijdens een uitgebreide screening in kaart gebracht, voordat u samen met het behandelteam beslist of u gaat starten met deze behandeling.

Tarieven

Circa €1.700,- voor de behandeling inclusief 12 maanden begeleiding  + ongeveer €275,- per maand voor medicatie. U kunt ook kiezen voor 4 maanden begeleiding. De kosten voor behandeling zijn dan €1.000,- + kosten voor medicatie.

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Betalen in termijnen

U kunt uw behandelingen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in termijnen betalen. Daartoe werken wij samen met Cosmetic Finance.

Cosmetic Finance is als intermediair gespecialiseerd in medische en/of cosmetische financieringen. U komt al in aanmerking voor financiering vanaf €500,-. Klik hier om direct vrijblijvend een aanvraag in te dienen. Er wordt dan binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Meer informatie vindt u op www.cosmeticfinance.nl.

Risico's & complicaties

De volgende bijwerkingen zijn bekend bij het afvallen met injecties: misselijkheid, braken, obstipatie, diarree, hoofdpijn, vermoeidheid, dyspepsie. Deze bijwerkingen verdwijnen na een paar dagen of weken. Tijdens het gebruik van de medicatie is er een verhoogde kans op ontsteking van de alvleesklier en galblaas (risico beide 0.1 – 1%). Tijdens de intake zullen we mogelijke risico's en klachten met u bespreken.