We kunnen u medicatie voorschrijven als hulpmiddel bij het verliezen van gewicht. Dit is medicatie die uw hongergevoel vermindert. Overgewicht wordt beïnvloed door veel verschillende factoren. Sommige mensen hebben last van cravings, ofwel eetdrang: een onweerstaanbare trek in specifiek eten. Een bepaald gedeelte van de hersenen, het mesolimbisch circuit, is hierbij betrokken. Er zijn geneesmiddelen die helpen om deze gevoelens van eetdrang onder controle te krijgen. In de hersenen wordt een reeks effecten in gang gezet die zullen leiden tot minder eetlust.

Medicatie

De medicatie wordt dagelijks gegeven in de vorm van tabletten. Naast het effect van de medicatie is een aangepaste leefstijl van groot belang. U kunt bij de Nederlandse Obesitas Kliniek terecht voor de behandeling met medicatie in combinatie met leefstijlbegeleiding. Tijdens dit behandeltraject wordt u een aantal maanden begeleid door een leefstijlcoach, die nauw samenwerkt met een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit een diëtist, psycholoog, arts, bewegingsdeskundige en een zorgcoördinator. De focus ligt op de verschillende factoren die van invloed zijn op uw gewicht. Samen bespreekt u waar u aan wilt werken. Alle consulten hebben een coachend karakter.

Gewichtsverlies

De hoeveelheid gewichtsverlies is afhankelijk van de mate waarin u uw leefstijl zult kunnen aanpassen. Gemiddeld zult u zo’n 8-12% van uw lichaamsgewicht kwijtraken in een periode van 6 maanden.*

*Zie publicatie. Obesity 2011;19(1):110-20.

Tarieven

Circa €1.700,- voor de behandeling inclusief 12 maanden begeleiding  + ongeveer €115,- per maand voor medicatie. U kunt ook kiezen voor 4 maanden begeleiding. De kosten voor behandeling zijn dan €1.000,- + kosten voor medicatie.

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Betalen in termijnen

U kunt uw behandelingen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in termijnen betalen. Daartoe werken wij samen met Cosmetic Finance.

Cosmetic Finance is als intermediair gespecialiseerd in medische en/of cosmetische financieringen. U komt al in aanmerking voor financiering vanaf €500,-. Klik hier om direct vrijblijvend een aanvraag in te dienen. Er wordt dan binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Meer informatie vindt u op www.cosmeticfinance.nl.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor deze behandeling moet u aan een aantal criteria voldoen:

  • U heeft een BMI (= body mass index) van minimaal 30 óf een BMI van minimaal 27 in combinatie met gezondheidsklachten die door het overgewicht worden veroorzaakt
  • U bent tussen de 18 en 75 jaar
  • U bent niet zwanger

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang die mogelijk een belemmering kunnen zijn. Deze worden met u tijdens een uitgebreide intake in kaart gebracht, voordat u samen met het behandelteam beslist of u gaat starten met deze behandeling

 

Wat zijn de risico’s?

Met dit medicijn kan in zeldzame gevallen (1 op de 1000 patiënten) een epileptische aanval optreden. Indien dit gebeurt, stop het gebruik direct en raadpleeg een arts. De volgende bijwerkingen zijn bekend: buikpijn, verstopping, hoofdpijn, duizeligheid, overmatig zweten, droge mond, jeuk, haaruitval, onrust, verhoogde hartslag, erectiestoornissen. Niet iedereen krijgt evenveel last van de bijwerkingen. De bijwerkingen treden meestal op tijdens de start en opbouwfase van de behandeling. Deze bijwerkingen zijn vaak van voorbijgaande aard. 

Tijdens het intakegesprek zal de arts de mogelijke bijwerkingen toelichten.