"Al jaren ben ik bezig om gewicht te verliezen. Ik viel met een dieet wel af, maar kwam ook altijd weer bij. Voor de behandeling woog ik ruim 116 kilo, nu vier weken later 102. Ik voel me geweldig."

Plooien in de maag
Henk heeft gekozen voor een POSE behandeling. Bij een POSE (Primary Obesity Surgery Endoscopic) worden er 12 plooien in de maag gemaakt. Deze plooien worden vastgezet met hechtingen die in de maag zullen blijven. De behandeling is erop gericht om sneller en langer verzadigd te zijn. Hierdoor kan men kleinere porties eten en sneller gewicht verliezen.

‘Ik had dit 20 jaar geleden moeten doen. De ingreep gaat onder algehele narcose en via de slokdarm gaan ze de maag in. Dus er zijn ook geen littekens op de buik. Ik heb de eerste dag wat krampen gehad en je keel is eerst nog wat gevoelig. Maar het viel allemaal reuze mee. De eerste weken eet je voornamelijk vloeibaar. Dat klinkt heftig, maar dat was het niet. Daarna ga je langzaamaan weer normaal eten. Soms vergat ik gewoon te eten, omdat ik geen honger had.’

Minder suiker
Na vier weken is Henk 14 kilo kwijt. Dat merkt hij goed aan zijn kleding, maar nog meer aan de energie die ervoor is terug gekomen. ‘Ik denk dat ik zoveel energie heb doordat ik aanzienlijk minder suiker eet. Ik zou bij wijze van een marathon kunnen lopen, zo voelt het. Ook voel ik me veel scherper in mijn hoofd, ik kom sneller op nieuwe ideeën, ik bruis van de energie. Jaren geleden deed ik aan hardlopen, met 116 kilo ging dat niet meer. De nieuwe hardloopschoenen zijn wel al gekocht. Ik wacht nog even tot ik onder de 100 kilo ben, dan ga ik rustig aan weer beginnen."

Balans vinden
‘Ik heb gekozen voor deze behandeling omdat ik hulp nodig had bij het verliezen van mijn overgewicht. En ook al was ik met 116 kilo en ruim 1.90 lengte niet morbide obesitas, gezond was het niet. Ik wil graag wel gezond oud worden, ik heb nu het idee dat ik dat op deze manier kan doen.


Begeleiding
De begeleiding van de NOK vind ik subliem. Ik kan ze altijd bellen. Zoals onlangs met de paasdagen. Ik heb toen de touwtjes even laten vieren met als resultaat dat ik acht ons ben aangekomen. Ik vroeg toen of dit een negatief effect kon hebben op het totaalbeeld. En ze vertelde me: Nee, geniet er juist van. Maar, pak daarna de draad weer op, dan komt het gewicht vanzelf weer goed. En dat klopte inderdaad.

 

Wilt u net als Henk werk maken van uw gewicht?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op voor een gratis en vrijblijvende intake.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?