Dagmar Zoetelief uit Goudriaan (32) weet hoe het is om te vechten tegen de kilo’s. Die vliegen er vooral aan na haar tweede zwangerschap. „Ik beviel via een keizersnede en kon de periode daarna maar weinig bewegen.” Toen Nederland werd overvallen door de eerste lockdown, was pas echt het hek van de dam. „Het was prachtig weer en eigenlijk deden mijn partner en ik niks anders dan bourgondisch eten en drinken.”

Roer omgooien
Ooit woog Zoetelief 56 kilo, maar de weegschaal gaat richting 82 kilo. Veel te zwaar voor haar 1,58 meter. Ze besluit het roer om te gooien, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. „Ik viel wel wat af, maar was constant aan het vechten. Zeker omdat je je kinderen niet elke avond jouw dieet wil voorschotelen, eet je al snel weer mee met de rest.”

Uiteindelijk komt ze bij de Nederlandse Obesitas Kliniek terecht. Ze besluit om onder begeleiding te starten met een afvalmedicijn. „Voor een maagverkleining was ik te ’licht’. Mijn omgeving reageerde sceptisch, maar ik was klaar met mijn gewicht.”

Een jaar lang prikt Zoetelief zichzelf dagelijks met het afvalmedicijn en ze valt maar liefst 20 kilo af. „Ik
voel mij nu weer mezelf en ben bovendien veel fitter.” Toch wil ze benadrukken dat het geen wondermiddel
is. „Het is niet een kwestie van prikken en verder op de bank hangen met een patatje. Je moet ook je voedings- en bewegingspatroon aanpakken. Ik zie het meer als een extra steuntje in de rug.”

Wilt u net als Dagmar werk maken van uw gewicht?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op voor een gratis en vrijblijvende intake.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?