Een te hoog BMI, niet lekker in haar vel en van alles geprobeerd. Ten einde raad was Marieke van Dijk uit Eindhoven nog niet, maar haar opties om iets aan haar gewicht te doen, werden wel steeds kleiner. Bovendien: op haar 47e naderde de overgang met rasse schreden. Ook dat baarde haar zorgen. 

Elipse maagballon
Na de nodige research belandt Marieke uiteindelijk op de website van de Nederlandse Obesitas Kliniek. In het bijzonder op de pagina van Elipse Maagballon, die om bepaalde redenen specifiek haar aandacht trok.

Marieke van Dijk voor haar behandeling bij de Nederlandse Obesitas Kliniek

Geen narcose
Marieke: “Ik wilde niet wéér (alleen) een diëtiste. Wat mij aan de Elipse maagballon aansprak, was dat er geen narcose bij de behandeling komt kijken. Niet in de laatste plaats omdat ik, door de mantelzorg voor mijn vader, het me eigenlijk niet kon permitteren om tweemaal onder narcose te gaan.”

20 kilo lichter
De Eindhovense nam contact op met de NOK en belandde uiteindelijk bij het behandelcentrum in het Zuid Limburgse Heerlen, waar het haar gelijk opviel hoe professioneel en aangenaam de begeleiding is. Dankzij de maagballoon raakte ze – in de vier maanden dat deze blijft zitten, tussen oktober ’19 en februari ‘20 – liefst 16 kilo kwijt. Sindsdien viel ze nog eens 4 kilo extra af.

Altijd advies
Ze benadrukt echter dat de maagballon geen wondermiddel is: “Je moet het vooral echt zelf doen. Je moet ook na afloop de discipline blijven behouden en ‘nee’ kunnen blijven zeggen.” Lukt dat even niet, dan staat de NOK volgens Marieke altijd voor je klaar. “Telefonisch of per e-mail: ze zijn er voor je op het moment dat je het nodig hebt.” Dat is voor Marieke ook het fijne aan de NOK – ondanks de afstand tussen Heerlen en Eindhoven, konden veel van haar afspraken en het contact gewoon telefonisch plaatsvinden.

Niet blijven liggen
Tot slot heeft ze nog een mooi advies voor zij die hetzelfde traject (willen) bewandelen en af en toe een terugval hebben: “Vallen is niet erg, maar je moet niet blijven liggen.”

 

Wilt u net als Marieke werk maken van uw gewicht?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op voor een gratis en vrijblijvende intake.

Zou je zo vriendelijk willen zijn de aangegeven velden in te vullen?