Inslikbare maagballon

Onze Allurion maagballon is een inslikbare ballon ter grootte van een pil. Deze heeft bij het doorslikken de vorm van een lege, opgevouwen capsule. Nadat u het heeft doorgeslikt, wordt deze, met een slangetje, gevuld met 550 ml vloeistof. Het slangetje wordt daarna eenvoudig verwijderd. Er is geen operatie, endoscopie of verdoving nodig. In de zestien weken dat deze ballon in uw maag blijft zitten, heeft u een verminderd hongergevoel. Hierdoor eet u minder en verliest u mogelijk tussen de tien en vijftien procent gewicht. Na zestien weken loopt de ballon leeg en verlaat deze via de ontlasting uw lichaam. 

Lees meer en bekijk een video over hoe de maagballon werkt.

Inslikbare maagballon kosten

De kosten van een inslikbare maagballon, inclusief een individueel programma gericht op verandering van uw levensstijl, zijn bij de Nederlandse Obesitas Kliniek Private Zorg ongeveer € 4.199,-. De behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering, maar er zijn wel mogelijkheden om in termijnen te betalen.

Inclusief weegschaal 

U krijgt bij deze behandeling een ‘smart’ weegschaal mee, waarmee u uw vorderingen kunt bijhouden en waarmee u verbonden bent met uw zorgteam. Naast de vaste contactmomenten in onze kliniek kunt u via de weegschaal-app, e-mail of telefonisch ondersteuning krijgen om op schema te blijven.

Maagballon als een pil 

De maagballon die wij gebruiken kunt u zien als een pil: het is een kleine capsule die u in zijn geheel kunt doorslikken. Eenmaal in de maag wordt de pil gevuld, waarmee het tijdelijk een soortgelijk effect creëert als een maagverkleining.