Algemeen

De meest gestelde vragen

Nee, wij doen dit niet. Wij adviseren u om dit eerst zelf goed uit te zoeken en te bespreken met uw huisarts.

Met een verhoogde bloeddruk zijn in principe alle behandelopties mogelijk. We bespreken samen welke behandeling het beste bij u past.

Ja, er zijn vier behandellocaties waar u uit kunt kiezen; Heerlen, Amsterdam, Arnhem en Den Haag. Aan het begin zien we u graag op locatie, de behandelsessies kunnen desgewenst ook digitaal via beeldbellen of telefonisch.

Bijna niet. U kunt bij ons snel terecht.

Natuurlijk is dit afhankelijk van een aantal factoren zoals het gewicht, spiermassa en leeftijd. Hier is geen gouden standaard voor. Het is belangrijk om te kijken wat voor u werkt en waarmee u de beste resultaten boekt.

Er zijn combinaties van behandelingen mogelijk. Zo is het mogelijk om na een maagballon een tweede maagballon te nemen, mocht dit gewenst en nodig zijn. Ook is er een groep patiënten die na de maagballonbehandeling hun gewicht makkelijker willen vasthouden of nog iets meer willen afvallen. Zij starten na de maagballon met medicatie.

Na een maagverkleining kan het zo zijn dat iemand op een gegeven moment meer eetlust en minder verzadiging gaat ervaren, waardoor het moeilijker wordt om op gewicht te blijven. Het kan ook voor deze mensen een goed idee zijn om dan te starten met medicatie. Tijdens een intake wordt goed gekeken of het zinvol is om dit traject te starten. In dit geval gaat het overigens wel om onverzekerde zorg. Ook al is de operatie en het bijbehorende behandeltraject door de zorgverzekering betaald, deze medicatie en de daarbij horende begeleiding dient de patiënt zelf te bekostigen.

Coaching

Coaching bij Nederlandse Obesitas Kliniek Private Zorg

De frequentie van de behandelsessies is afhankelijk van welke behandeling u krijgt. Reken op gemiddeld eens per maand contact: in het begin iets vaker en aan het einde van het eerste jaar iets minder vaak.

Lees meer

Nee, het is vooral een coaching traject, geen traject met een personal trainer. We kijken wel samen naar sportmogelijkheden bij u in de buurt.

Een verlengd traject is mogelijk. We bekijken tijdens de behandeling of u dit wilt en of het nodig is.

We proberen dit samen met u te doen. Wij hebben de tools om dit aan te bieden als u er echt niet uitkomt.

Maagballon

Veelgestelde vragen over de doorslikbare maagballon

De Allurion maagballon is een zachte ballon die in de maag wordt geplaatst. 

Lees meer

Onze private zorg behandelingen worden niet vergoed vanuit uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen zijn onze behandelingen fiscaal aftrekbaar onder fiscale specifieke zorgkosten. Raadpleeg hiervoor uw belastingadviseur.

De Allurion maagballon is geschikt voor volwassenen boven de 18 jaar met overgewicht of obesitas en een vastgesteld Body Mass Index (BMI) van 27 of hoger. Maar, er is meer.

Lees meer

In deze situaties komt u niet in aanmerking voor de maagballon:

  • Zwangerschap
  • Buikchirurgie
  • Eerdere operaties aan maag of darmen
  • Geperforeerde blindedarmontsteking
  • Drie of meer keizersnedes

Met behulp van de maagballon verliezen cliënten gemiddeld tussen de 10-15 % van het lichaamsgewicht in 16 weken. De uiteindelijke resultaten variëren.

De kosten van een volledig traject, die bestaat uit een screening, de behandeling en een nazorgtraject, zijn € 4.199,- euro. 

Lees meer

Behandeling is mogelijk in Heerlen, Arnhem, Den Haag of Amsterdam.

De behandeling is in te delen in drie fasen: de intake, de plaatsing en de ondersteuning in het veranderen van uw leefstijl. 

Lees meer

Ja, u krijgt een maagbeschermer en voor de ingreep een capsule tegen misselijkheid.

Lees meer

Dit zijn andere ballonnen, echter heeft elke behandeling risico’s. Van deze ballon zijn er inmiddels al meer dan 15.000 geplaatst zonder ernstige complicaties.

De Allurion maagballon kan alleen worden geplaatst door een zorgprofessional die deskundig is in het gebruik van de ballon. Er bestaan dus specialisten.

Waar een operatieve maagbehandeling een blijvende behandeling is van (morbide) obesitas, is de Allurion maagballon is een tijdelijk hulpmiddel bij gewichtsverlies.

Het zijn twee verschillende manieren van gewichtsverlies. 

Lees meer

Met behulp van de specialisten in het team op het gebied van voeding en beweging wordt er ingezet op een verandering van leefstijl. 

Lees meer

De maagballon is met veel succes al in o.a. de Verenigde Staten, Europa en het Midden Oosten in gebruik. Er zijn inmiddels meer dan 15.000 van deze ballonnen geplaatst. In Nederland is de NOK de eerste die deze specifieke ballon aanbied.

Als de blindedarmontsteking normaal is verlopen en goed is verholpen wel. Met complicaties zijn we daar iets terughoudender in. Het beste is om bij de intake uw dossier mee te nemen. Dan kijken we samen naar de best passende behandeloptie.

Ja, dit is mogelijk. Met name in de eerste dagen na de plaatsing. Als u hier gevoelig voor bent, kunnen we u bijvoorbeeld Lactulose siroop adviseren.

De Allurion maagballon wordt gevuld met 550 ml steriel water.

Dat is verschillend per persoon. Sommige mensen voelen de maagballon als ze op hun buik liggen.

Nee, maar bepaalde pijnstillers, de zg. NSAIDs, kunt u beter niet nemen. Deze irriteren de maag. Voorbeelden hiervan zijn: diclofenac, meloxicam, ibuprofen, naproxen en etoricoxib.

Lees meer

Nee, daar is geen sprake van.

Technisch gezien kan iedereen de capsule doorslikken. We begrijpen dat het spannend kan zijn en daardoor lastig om de capsule zelf met water in te slikken. In dat geval kunnen we u helpen door met een voerdraad de capsule een stukje naar binnen te schuiven.

Een gevulde maagballon kan niet uitgebraakt worden. Nadat de ballon na 16 weken is leeggelopen, blijft er een klein propje over. Deze zal met de ontlasting het lichaam verlaten, maar bij 1 op de 100 mensen komt dit propje er via de mond uit. Dit is niet gevaarlijk.

De maagballon loopt normaal gesproken leeg tussen week 14 en 18. Uit onderzoek blijkt dat 4 op de 1000 maagballonnen eerder leegloopt. Als dit voor de 13e week gebeurt, dan is dit te vroeg en wordt er een nieuwe maagballon geplaatst. Wij zijn dan verantwoordelijk voor de kosten.

Medicatie

Veelgestelde vragen over medicatie

Voor mensen met een maagband, die toch nog veel trek ervaren en verder willen afvallen, kan medicatie een goede optie zijn.

Zeker, wanneer we samen besluiten dat de prikpen de beste optie is, krijgt u een complete uitleg. U ontvangt een prikinstructie voor de injecties en een opbouwschema.

We bieden twee verschillende medicijnen aan ter ondersteuning bij het afvallen. Het ene medicijn wordt toegediend met een prikpen, het andere medicijn is in tabletvorm. Ze werken elk op een andere manier. 

Lees meer

De medicatie is slechts een onderdeel van het behandelprogramma. De kern is het doorvoeren van de veranderingen in uw leefstijl die nodig zijn om op een gezonder gewicht te komen en te blijven. Door onze begeleiding leert u om te gaan met nieuwe patronen. De kans op terugval is daardoor een stuk minder. Het is mogelijk om de medicatie jarenlang te gebruiken.

Nee, we kijken altijd na 4 maanden hoe het gaat. Als alles goed gaat en u tevreden bent, dan gaan we sowieso een jaar door. Gaat het op het evaluatiemoment van 4 maanden niet zoals verwacht, dan is er de mogelijkheid om te switchen naar een van de andere behandelopties (mits dit medisch gezien passend voor u is).

Kosten

Wat zijn veelgestelde vragen over kosten?

Onze private zorg behandelingen worden niet vergoed vanuit uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen zijn onze behandelingen fiscaal aftrekbaar onder fiscale specifieke zorgkosten. Raadpleeg hiervoor uw belastingadviseur.

Nee, onze private zorg behandelingen worden niet vergoed door de zorgverzekering.

Nee, helaas nog niet. De keuze ligt bij de zorgverzekeraars.

Meer weten over de behandelingen van de Obesitas Kliniek Private Zorg?

Wilt u meer weten over onze behandelingen? U kunt een afspraak maken met één van onze klinieken in Heerlen, Velp, Den Haag of Amsterdam.

U zit nergens aan vast. We informeren u eerst geheel vrijblijvend over onze behandelingen. Indien gewenst plannen we een gesprek met een arts. Daarna volgt een uitgebreide intake om te kijken welke behandeling het beste bij u past.