Maagballon

Veelgestelde vragen over de maagballon

De Elipse maagballon is een zachte ballon die in de maag wordt geplaatst. 

Lees meer

Onze private zorg behandelingen worden niet vergoed vanuit uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen zijn onze behandelingen fiscaal aftrekbaar onder fiscale specifieke zorgkosten. Raadpleeg hiervoor uw belastingadviseur.

De Allurion maagballon is geschikt voor volwassenen boven de 18 jaar met overgewicht of obesitas en een vastgesteld Body Mass Index (BMI) van 27 of hoger. Maar, er is meer.

Lees meer

In deze situaties komt u niet in aanmerking voor de maagballon:

  • Zwangerschap
  • Buikchirurgie
  • Eerdere operaties aan maag of darmen
  • Geperforeerde blindedarmontsteking
  • Drie of meer keizersnedes

Met behulp van de maagballon verliezen cliënten gemiddeld tussen de 10-15 % van het lichaamsgewicht in 16 weken. De uiteindelijke resultaten variëren.

De kosten van een volledig traject, die bestaat uit een screening, de behandeling en een nazorgtraject, zijn € 4.199,- euro. 

Lees meer

Voorlopig wordt het behandeltraject gestart in NOK Zuid, in Heerlen.

De behandeling is in te delen in drie fasen: de intake, de plaatsing en de ondersteuning in het veranderen van uw leefstijl. 

Lees meer

Ja, u krijgt een maagbeschermer en voor de ingreep een capsule tegen misselijkheid.

Lees meer

Dit zijn andere ballonnen, echter heeft elke behandeling risico’s. Van deze ballon zijn er inmiddels al meer dan 15.000 geplaatst zonder ernstige complicaties.

De Allurion maagballon kan alleen worden geplaatst door een zorgprofessional die deskundig is in het gebruik van de ballon. Er bestaan dus specialisten.

Waar een operatieve maagbehandeling een blijvende behandeling is van (morbide) obesitas, is de Allurion maagballon is een tijdelijk hulpmiddel bij gewichtsverlies.

Het zijn twee verschillende manieren van gewichtsverlies. 

Lees meer

Met behulp van de specialisten in het team op het gebied van voeding en beweging wordt er ingezet op een verandering van leefstijl. 

Lees meer

De maagballon is met veel succes al in o.a. de Verenigde Staten, Europa en het Midden Oosten in gebruik. Er zijn inmiddels meer dan 15.000 van deze ballonnen geplaatst. In Nederland is de NOK de eerste die deze specifieke ballon aanbied.

Kosten

Wat zijn veelgestelde vragen over kosten?

Onze private zorg behandelingen worden niet vergoed vanuit uw zorgverzekeraar. In sommige gevallen zijn onze behandelingen fiscaal aftrekbaar onder fiscale specifieke zorgkosten. Raadpleeg hiervoor uw belastingadviseur.

Meer weten over de behandelingen van de Obesitas Kliniek Private Zorg?

Wilt u meer weten over onze behandelingen? U kunt een afspraak maken met één van onze klinieken in Heerlen, Velp, Den Haag of Amsterdam.

U zit nergens aan vast. We informeren u eerst geheel vrijblijvend over onze behandelingen. Indien gewenst plannen we een gesprek met een arts. Daarna volgt een uitgebreide intake om te kijken welke behandeling het beste bij u past.

Gratis screening

Gratis screening

Interesse in een van onze behandelingen? Maak nu een afspraak en ontvang gratis en vrijblijvend advies over de behandeling die het beste bij u past.

Maak een afspraak