De maagballon is een effectieve manier om af te vallen. Onze Elipse maagballon verschilt op een aantal aspecten van de ‘normale’ maagballon. Dit is een maagballon zonder operatie: er is geen endoscopie (kijkoperatie) nodig voorafgaand aan het plaatsen van de maagballon én de ballon verdwijnt na een vooraf vastgestelde periode.

Maagballon plaatsen

De doorslikbare maagballon wordt ingebracht via de mond en, eenmaal in de maag, gevuld. De maagballon blijft hier vervolgens 16 weken zitten, zodat u gedurende deze periode minder honger(gevoel) hebt en minder kunt eten. U zal hierdoor tussen de 10-15% gewicht verliezen*. Het verwijderen van de maagballon is eenvoudig: na de periode van circa 16 weken loopt de ballon leeg en verlaat deze via de normale weg (ontlasting) het lichaam.

*Jamal MH et al. The Safety and Efficacy of Procedureless Gastric Balloon: a Study Examining the Effect of Elipse Intragastric Balloon Safety, Short and Medium Term Effects on Weight Loss with 1-Year Follow-Up Post-removal. Obes Surg. 2019 Apr;29(4):1236-1241

Allurion centre of excellence

Resultaten versterkt door individuele begeleiding

De tijdelijke maagballon is een enorm hulpmiddel om gewicht te verliezen, maar een aangepaste leefstijl is minstens zo belangrijk om ook op de lange termijn goed resultaat te zien (en te behouden). Om tot die aangepaste leefstijl te komen, staat er bij de Nederlandse Obesitas Kliniek een compleet team tot uw beschikking. Dit team bestaat, naast een leefstijlcoach, uit een diëtist, psycholoog, arts, bewegingsdeskundige en een zorgcoördinator. De focus ligt op de verschillende factoren die van invloed zijn op uw gewicht. Samen zorgen we, aan de hand van een individueel programma, ervoor dat u uw leefstijl makkelijker aan kunt passen. 

Dankzij dit programma is de kans op een blijvend resultaat groter. Tijdens de behandeling beschikt u over een Allurion weegschaal die via Bluetooth met een smartphone verbonden kan worden, zodat resultaten eenvoudig terug te koppelen zijn aan ons zorgteam.

Besluit u om voor afvallen met de Elipse maagballon te gaan, dan maken we een afspraak op de röntgenafdeling van het ziekenhuis. De behandeling (het plaatsen van de maagballon) duurt ongeveer twintig minuten. Dezelfde dag mag u weer naar huis.

Hieronder ziet u hoe de behandeling van de Elipse maagballon verloopt:

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor de maagballon

Om in aanmerking te komen voor een Elipse maagballon moet u aan een aantal criteria voldoen:

  • U heeft een BMI van 27 of meer
  • U bent minimaal 18 jaar
  • U bent niet zwanger
  • U heeft geen operatie gehad aan uw maag of darmen
  • U heeft geen problemen met slikken

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang. Deze nemen we tijdens een uitgebreide screening uitgebreid met u door, voordat u samen met het behandelteam beslist of u de behandeling ondergaat.

Tarieven

  • Elipse ballon: circa €4.199,-

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Meer over de kosten en vergoedingen

Betalen in termijnen

U kunt uw behandelingen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in termijnen betalen. Daartoe werken wij samen met Cosmetic Finance.

Cosmetic Finance is als intermediair gespecialiseerd in medische en/of cosmetische financieringen. U komt al in aanmerking voor financiering vanaf €500,-. Klik hier om direct vrijblijvend een aanvraag in te dienen. Er wordt dan binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Meer informatie vindt u op www.cosmeticfinance.nl.

Risico's & complicaties

Bij 0,25% van de patiënten kan er sprake zijn van intolerantie (het niet kunnen verdragen van de ballon). De maagballon zal dan voortijdig verwijderd moeten worden. Bij 0,43% van de patiënten is er kans op het te vroeg leeglopen van de ballon.

Meer informatie

Via onderstaande links kunt u meer lezen over de maagballon.

Allurion: how it works Video – L1mburg Centraal: maagballon tegen de kilo’s