De maagballon van Allurion is een effectieve manier om af te vallen. Onze Allurion maagballon verschilt op een aantal aspecten van de ‘normale’ maagballon. Dit is een tijdelijke, doorslikbare maagballon zonder operatie: er is geen endoscopie (kijkoperatie) nodig voorafgaand aan het plaatsen van de maagballon én de ballon verdwijnt na een vooraf vastgestelde periode.

Lees meer

Video tijdelijke maagballon

In onderstaande video legt onze arts, Dr. Inge Palm, uit hoe de behandeling met de tijdelijke Allurion maagballon in z'n werk gaat.

 

 

Maagballon plaatsen

De doorslikbare Allurion maagballon wordt ingebracht via de mond en, eenmaal in de maag, gevuld met 550ml vloeistof. Bij inslikken heeft de ballon het formaat van een pil. De maagballon blijft hier vervolgens 16 weken zitten, zodat u gedurende deze periode minder honger(gevoel) hebt en minder kunt eten. U zult hierdoor tussen de 10-15% van uw lichaamsgewicht kwijtraken*. Het verwijderen van de maagballon van is eenvoudig: na de periode van circa 16 weken loopt de ballon leeg en verlaat deze via de normale weg (ontlasting) het lichaam.

De Allurion maagballon heeft twee unieke voordelen: 

  • Er is geen endoscopie (kijkoperatie), verdoving of operatie nodig
  • De ballon verlaat na 16 weken het lichaam via de natuurlijke weg.

Daarnaast geeft de maagballon een constant gevoel van verzadiging, waardoor gebruikers minder kunnen eten, zonder het hongergevoel waarmee de meeste diëten gepaard gaan.

Geen dieetbeperkingen 

Na goedkeuring van de arts zijn er in principe geen dieetbeperkingen bij het programma. Wel zal u veel sneller een vol gevoel hebben. Voor maximaal gewichtsverlies en comfort zal de voedingsdeskundige dieet- en leefstijladviezen.

*Zie publicatie: Jamal MH et al. The Safety and Efficacy of Procedureless Gastric Balloon: a Study Examining the Effect of Elipse Intragastric Balloon Safety, Short and Medium Term Effects on Weight Loss with 1-Year Follow-Up Post-removal. Obes Surg. 2019 Apr;29(4):1236-1241.

Allurion centre of excellence

Resultaten versterkt door individuele begeleiding

De tijdelijke maagballon is een enorm hulpmiddel om gewicht te verliezen, maar een aangepaste leefstijl is minstens zo belangrijk om ook op de lange termijn goed resultaat te zien (en te behouden). Om tot die aangepaste leefstijl te komen, staat er bij de Nederlandse Obesitas Kliniek een compleet team tot uw beschikking. Dit team bestaat, naast een leefstijlcoach, uit een diëtist, psycholoog, arts, bewegingsdeskundige en een zorgcoördinator. De focus ligt op de verschillende factoren die van invloed zijn op uw gewicht. Samen zorgen we, aan de hand van een individueel programma, ervoor dat u uw leefstijl makkelijker aan kunt passen. 

Dankzij dit programma is de kans op een blijvend resultaat groter. Tijdens de behandeling beschikt u over een Allurion weegschaal die via Bluetooth met een smartphone verbonden kan worden, zodat resultaten eenvoudig terug te koppelen zijn aan ons zorgteam.

Besluit u om voor afvallen met de Allurion maagballon te gaan, dan maken we een afspraak op de röntgenafdeling van het ziekenhuis. De behandeling (het plaatsen van de maagballon) duurt ongeveer twintig minuten. Dezelfde dag mag u weer naar huis.

Hieronder ziet u hoe de behandeling van de Allurion maagballon verloopt:

 

Wanneer kom ik in aanmerking voor de maagballon

Om in aanmerking te komen voor een Allurion maagballon moet u aan een aantal criteria voldoen:

  • U heeft een BMI van 27 of meer
  • U bent minimaal 18 jaar
  • U bent niet zwanger
  • U heeft geen operatie gehad aan uw maag of darmen
  • U heeft geen problemen met slikken

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang. Deze nemen we tijdens een uitgebreide screening uitgebreid met u door, voordat u samen met het behandelteam beslist of u de behandeling ondergaat.

Tarieven

  • Allurion maagballon: circa €4.199,-

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Meer over de kosten en vergoedingen

Betalen in termijnen

U kunt uw behandelingen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in termijnen betalen. Daartoe werken wij samen met Cosmetic Finance.

Cosmetic Finance is als intermediair gespecialiseerd in medische en/of cosmetische financieringen. U komt al in aanmerking voor financiering vanaf €500,-. Klik hier om direct vrijblijvend een aanvraag in te dienen. Er wordt dan binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Meer informatie vindt u op www.cosmeticfinance.nl.

Risico's & complicaties

Bij 0,25% van de patiënten kan er sprake zijn van intolerantie (het niet kunnen verdragen van de ballon). De maagballon zal dan voortijdig verwijderd moeten worden. Bij 0,43% van de patiënten is er kans op het te vroeg leeglopen van de ballon. Tijdens de intake zullen we mogelijke risico's en klachten verder met u bespreken.

Bijwerkingen

Er zijn een aantal veel voorkomende bijwerkingen te benoemen. Na de plaatsing van de Allurion maagballon kan de gebruiker last krijgen van misselijkheid, buikkrampen en in een heel enkel geval ook overgeven. In de meeste gevallen kunnen deze symptomen goed onder controle worden gehouden met medicijnen, die voorgeschreven worden door de arts.

Meer informatie

Via onderstaande links kunt u meer lezen over de maagballon.

Allurion: how it works Video – L1mburg Centraal: maagballon tegen de kilo’s