Allurion Maagballon

Heeft u al vele diëten geprobeerd en talloze sportprogramma's gevolgd? Misschien is het tijd voor een Allurion maagballon. Bij de Nederlandse Obesitas Kliniek Private Zorg hebben we ruim 25 jaar ervaring met afvallen. Onze behandelingen zijn erop gericht uw leefstijl structureel te veranderen. Bent u klaar voor een slanker lijf, meer energie en een fitter gevoel? Met de maagballon geven we uw behandeling een kickstart.

Vele cliënten gingen u voor

Met een Allurion maagballon kiest u voor een traject dat voor veel van onze cliënten mooie resultaten heeft opgeleverd. Marieke van Dijk raakte 20 kilo kwijt. Debbie Tans koos voor een maagballon, omdat ze een maagverkleining of maagband te ingrijpend vond. "Wat echt het verschil maakt, is dat er een leefstijlcoach voor je klaarstaat. Het gaat echt om het veranderen van je gewoontes en daarom wil ik dit programma ook iedereen aanraden, juist omdat je ook na de maagballon op eigen benen kan staan."
 
Met de maagballon verliezen cliënten gemiddeld 10 tot 15% van hun lichaamsgewicht.*
 
*Zie publicatie: Jamal MH et al. The Safety and Efficacy of Procedureless Gastric Balloon: a Study Examining the Effect of Elipse Intragastric Balloon Safety, Short and Medium Term Effects on Weight Loss with 1-Year Follow-Up Post-removal. Obes Surg. 2019 Apr;29(4):1236-1241.

Geen wachttijd

Voor de maagballon geldt momenteel geen wachttijd. Wij zijn niet afhankelijk van de reguliere zorg en hebben dus niet te maken met de wachttijden die daar gelden. Vanaf het moment van de intake kunt u bij ons vaak al binnen twee weken starten met het traject.

Stap 1: een intake met een arts

Stap 2: het inslikken van de maagballon (zonder operatie)

Stap 3: 10-15 kilo gewichtsverlies in 16 weken*

Stap 4: 12 maanden leefstijlcoaching voor blijvend resultaat

Behandeling op maat

De tijdelijke maagballon is een enorm hulpmiddel om gewicht te verliezen, maar een aangepaste leefstijl is minstens zo belangrijk om ook op de lange termijn goed resultaat te zien (en te behouden). Daarom wordt u een jaar lang ondersteund door een leefstijlcoach. 

De focus in ons programma ligt op de verschillende factoren die van invloed zijn op uw gewicht. Uw behandeling is dan ook altijd maatwerk. Zo zorgen we ervoor dat u uw leefstijl makkelijker aan kunt passen. Dankzij dit programma is de kans op een blijvend resultaat groter.

Andreas Niessl is één van onze ervaren leefstijlcoaches

Hoe werkt de maagballon

Het principe van de maagballon is eenvoudig: u heeft minder hongergevoel en zult daardoor minder eten. De inslikbare Allurion maagballon wordt in de vorm van een capsule ingebracht via de mond en eenmaal in de maag, gevuld met 550ml vloeistof. De maagballon blijft hier vervolgens 16 weken zitten. Na de periode van circa 16 weken loopt de ballon langzaam leeg en verlaat op een natuurlijke manier (ontlasting) het lichaam.

De Allurion maagballon heeft twee unieke voordelen:

 • Er is geen endoscopie (kijkoperatie), verdoving of operatie nodig
 • De ballon verlaat na 16 weken het lichaam via de natuurlijke weg. Daarnaast geeft de maagballon een constant gevoel van verzadiging, waardoor gebruikers minder kunnen eten, zonder het hongergevoel waarmee de meeste diëten gepaard gaan.

 

Geen dieetbeperkingen

Na goedkeuring van de arts zijn er in principe geen dieetbeperkingen bij het programma. Wel zal u veel sneller een vol gevoel hebben. Voor maximaal gewichtsverlies en comfort zal de leefstijlcoach dieet- en leefstijladviezen geven.

Wanneer kom ik in aanmerking voor de maagballon?

Om in aanmerking te komen voor een Allurion maagballon moet u aan een aantal criteria voldoen:

 • U heeft een BMI van 27 of meer
 • U bent minimaal 18 jaar
 • U bent niet zwanger
 • U heeft geen operatie gehad aan uw maag of darmen
 • U heeft geen problemen met slikken

 

Lees de ervaringsverhalen

“Ik wilde niet wéér (alleen) een diëtist. Wat mij aan de Allurion maagballon aansprak, was dat er geen narcose bij de behandeling komt kijken.” Vertelt Marieke, die met een maagballon 16 kilo afviel.

Marieke van Dijk, maagballon

Lees meer

"Ik voel me veel beter, ben drie kledingmaten kwijt en kan weer mooie kleren aan. Natuurlijk moet je ook zelf je best doen," vertelt Peter van der Ree, die een maagballon en medicatie heeft gebruikt.

Peter van der Ree, maagballon en medicatie

Lees meer

Debbie Tans heeft haar gewoonten kunnen veranderen met behulp van een maagballon: "Ik ben supergemotiveerd en wil nu ook echt de 20 kilo halen."

Debbie Tans, maagballon

Lees meer

"Slanker zijn is erg fijn, maar fitter en energieker voelen: daar ging het me vooral om. En dat is gelukt."

John Geurts, maagballon

Lees meer

Tarief

Allurion maagballon kost circa €4.199,-

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Lees meer over kosten en vergoedingen

Betalen in termijnen

U kunt uw behandelingen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in termijnen betalen. Daartoe werken wij samen met Cosmetic Finance.

Meer weten?

Wilt u meer lezen over de maagballon of onze andere programma's? Download de brochure.

Download brochure

Veelgestelde vragen

over de maagballon

De Allurion maagballon is een zachte ballon die in de maag wordt geplaatst. 

Lees meer

In deze situaties komt u niet in aanmerking voor de maagballon:

 • Zwangerschap
 • Buikchirurgie
 • Eerdere operaties aan maag of darmen
 • Geperforeerde blindedarmontsteking
 • Drie of meer keizersnedes

Met behulp van de maagballon verliezen cliënten gemiddeld tussen de 10-15 % van het lichaamsgewicht in 16 weken. De uiteindelijke resultaten variëren.

De kosten van een volledig traject, die bestaat uit een screening, de behandeling en een nazorgtraject, zijn € 4.199,- euro. 

Lees meer

Behandeling is mogelijk in Heerlen, Arnhem, Den Haag of Amsterdam.

Meer vragen