Bij een POSE (Primary Obesity Surgery Endoscopic) behandeling worden in uw maag ongeveer 12 plooien aangebracht, waardoor de maaginhoud kleiner wordt. Deze behandeling gebeurt uitwendig via de mond (endoscopisch) en is een maagverkleining via de slokdarm.

Video

In onderstaande video legt onze arts, Dr. Inge Palm, uit hoe de behandeling van deze endoscopische maagverkleining in z'n werk gaat.

 

 

Over de POSE

Door de maagplooien is er sprake van een betere verzadiging en veelal minder eetlust. De POSE geeft afhankelijk van het oorspronkelijke gewicht in 6 maanden een gewichtsreductie van 15%*. Het is aangetoond dat de hechtingen waar de plooien mee worden gemaakt na jaren nog steeds op hun plaats zitten. Voor een blijvend effect bieden wij een individueel programma aan waarmee u gemotiveerd wordt om uw leefstijl blijvend aan te passen. Tijdens de ingreep wordt u onder volledige narcose gebracht. In principe kunt u dezelfde dag naar huis.

*Zie publicatie: Miller K et al. MILEPOST multicenter randomized controlled trial: 12-month weight loss and satiety outcomes after POSE vs. medical therapy. Obesity surgery 2017;27: 310-322.

Kom ik in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor een POSE behandeling moet u aan een aantal criteria voldoen:

  • U heeft een BMI (= body mass index) tussen 30 en 40
  • U bent minimaal 18 jaar
  • U bent niet zwanger
  • U heeft geen operatie gehad aan uw maag of darmen

Hiernaast zijn er andere gezondheidskenmerken van belang die mogelijk een belemmering kunnen zijn. Deze worden met u tijdens een uitgebreide screening in kaart gebracht, voordat u samen met het behandelteam beslist of u deze behandeling ondergaat. Tijdens het traject wordt u begeleid door een leefstijlcoach, die onderdeel is van een multidisciplinair team. Dit team bestaat uit een diëtist, psycholoog, arts, bewegingsdeskundige en een zorgcoördinator. De focus ligt op de verschillende factoren die van invloed zijn op uw gewicht. Samen bespreekt u waar u aan wilt werken. Alle consulten hebben een coachend karakter.

Video

In de video hieronder ziet u een animatie van de POSE behandeling.

 

Tarieven

  • POSE: circa € 11.299,-

Let op: deze behandeling wordt niet vergoed door uw zorgverzekering.

Betalen in termijnen

U kunt uw behandelingen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek in termijnen betalen. Daartoe werken wij samen met Cosmetic Finance.

Cosmetic Finance is als intermediair gespecialiseerd in medische en/of cosmetische financieringen. U komt al in aanmerking voor financiering vanaf €500,-. Klik hier om direct vrijblijvend een aanvraag in te dienen. Er wordt dan binnen 24 uur contact met u opgenomen.

Meer informatie vindt u op www.cosmeticfinance.nl.

Risico's & complicaties

Meteen na de procedure van de endoscopische maagverkleining kan er een bloeding optreden (kans minder dan 1%) of is er sprake van een perforatie (kans minder dan 0.2%). Ook kunt u enige dagen na de ingreep nog ongemak of pijn ervaren.

Meer informatie

Via onderstaande links leest u meer over de POSE - maagverkleining via slokdarm - behandeling.

POSE: The hunger control procedure